Posted on: 2019-02-20

Job type: Permanent

Sector: Industry and Manufacturing

 
Sign up for job alerts

You will receive job alerts for:

Please enter your email address.

Geboren sales coach met een stevig track record in field sales en het optimaliseren van sales performances

AkzoNobel is met 35 000 medewerkers wereldwijd actief in de sectoren van Paint en Coatings. AkzoNobel Paints in Vilvoorde en Machelen produceert en commercialiseert decoratieve verven zowel voor de particulieren als voor de professionele schilder, zoals o.a. Levis, Sikkens, Herbol en Trimetal.

 

Om haar groei verder te ondersteunen, is Akzo Nobel, gevestigd in Vilvoorde, op zoek naar een (m/v):

 

COMMERCIAL EXCELLENCE MANAGER

Geboren sales coach met een stevig track record in field sales en het optimaliseren van sales performances

 

Functie

 

 • Als Commercial Excellence Manager ben je verantwoordelijk voor de uitwerking, uitrol en opvolging van initiatieven die actief bijdragen aan de optimalisatie van de performance van de sales teams.
 • Je implementeert het ‘corporate commercial excellence plan’ binnen de Belgische field sales organisatie en je vertaalt deze visie en strategie naar de lokale context, rekening houdend met de kenmerken van de Belgische markt en sales teams.
 • Je sales expertise zorgt ervoor dat je kan optreden als coach voor Akzo Nobel België: je neemt een coachende rol op naar de field managers en formuleert adviezen op vlak van sales skills, train-the-trainer concepten en support tools (CRM). Je denkt mee over sales efficiency door voorstellen te doen mbt organisatie design, bezettingsgraad in functie van te coveren sectoren, sales capabilities, performance indicatoren, …
 • Als sales expert werk je ook mee aan internationale projecten over sales excellence, sales cultuur, coverage strategie en best practices. Zowel nationaal als internationaal heb je oog voor de ontwikkeling van relevante trends en de manier waarop deze een invloed hebben op sales efficiency en de evolutie van de markt.
 • Binnen AkzoNobel België ben je de change agent die het veranderingsproces naar een hogere sales efficiëntie en effectiviteit voortstuwt. Je bent promotor van de commercial excellence visie van AkzoNobel Global en van het lokale management.
 • Je zorgt voor een continue bijsturing van de bestaande programma’s en tools om sales efficiency in kaart te brengen. Je monitort de implementatie van het commercial excellence plan aan de hand van KPI’s (performance tracking, groei, omzet, marge, ...) en je rapporteert hierover aan de sales managers en het management team en stuurt je actieplannen bij op basis van deze resultaten.
 • Je rapporteert rechtstreeks aan MSU Head Belgium.

 

Profiel

 

 • Je bent hoger geschoold, idealiter met een economische of business gerelateerde oriëntatie, of bent gelijkwaardig door ervaring.
 • Je beschikt over een ruime ervaring in het aansturen van een field sales ploeg. Idealiter kan je ook ervaring voorleggen met indirecte verkoop (via groothandel).
 • Dankzij je ervaring, bij voorkeur als sales trainer of als field sales manager, kan je een ruime kennis voorleggen van tools en technieken die bijdragen aan de sales efficiëntie en effectiviteit.
 • Je bent een geboren change facilitator, waarbij je relationele skills en je analytische vaardigheden een 2de natuur zijn.
 • Je bent vlot 3-talig (Nederlands, Frans, Engels).

 

Aanbod

 

 • Een uitdagende functie in een dynamisch internationaal bedrijf met reële doorgroeimogelijkheden.
 • De kans deel uit te maken van een internationaal team in een competitieve en snel evoluerende omgeving.
 • Een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen.

 

Interesse?

 

Stuur vandaag nog uw sollicitatiebrief en cv met vermelding van referentie BE767320 naar Hudson, tav Sandy Vermeulen, Marcel Thirylaan 75, 1200 Brussel, tel 02 610 27 35, e-mail sandy.vermeulen@jobs.hudson.com, be.hudson.com.

 

Uw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

 

Send job by email

Apply for Commercial Excellence Manager
Reference: BE767320

Please complete all required fields marked *

*

*

*

*

*
Choose file from

Issues applying with LinkedIn? Click here

MS Word, PDF, HTML and text formats.

*
I agree to the Hudson Privacy Policy and give my consent for processing my data.