Posted on: 2019-02-04

Job type: Permanent

Sector: FMCG

 
Sign up for job alerts

You will receive job alerts for:

Please enter your email address.

Business Developer met gedegen kennis van de wereld van de optiek

Tokai Optecs is een Belgische producent van hoog kwalitatieve ophtalmische glazen, gevestigd in Tienen. Tokai Optecs produceert en verdeelt brillenglazen vanuit België naar de EMEA-regio. Dankzij de uiterst proactieve reasearch- en ontwikkelingspolitiek slaagt Tokai erin exclusieve materialen, designs, behandelingen en fabricageprocessen te hanteren en zo helpen zij opticiens zich te onderscheiden op de markt en een grotere klanttevredenheid te bereiken. Tokai Optecs werd opgericht als verdeler van Japanse Tokai brillenglazen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, sinds 2000 is ook de productie in eigen handen. In het kader van de verdere uitbouw van de export binnen de EMEA-regio is Tokai Optecs momenteel op zoek naar een (m/v):

 

EXPORT MANAGER (EU)

 

Functie

 

 • Vanuit je ervaring en sector-kennis, zorg je voor de verdere commerciële uitbouw van de organisatie binnen Europa (Duitsland, Oost-Europa, Skandinavië, ...) en versterk je de visibiliteit op de markt.
 • Je zorgt voor een intensieve opvolging van de bestaande klanten en contacten met distributeurs, retailketens en OEM’s. Je staat garant voor een goede en correcte service en bezoekt elke klant volgens hun noden en verwachtingen.
 • Je neemt deel aan een aantal grote internationale beurzen en legt van daaruit interessante nieuwe contacten die je vervolgens opvolgt en verder uitbouwt.
 • Je bent sterk aanwezig in de field, presenteert nieuwe producten, organiseert informatiesessies en denkt samen met je klanten na over acties en promoties zodoende de verkoop van de Tokai brillenglazen in de winkels te stimuleren.
 • Je volgt trends en evoluties in deze markt van kortbij op en weet deze te vertalen in commerciële opportuniteiten.

 

Profiel

 

 • Je beschikt over een gedegen kennis van, en netwerk in de wereld van optiek, welke je nog steeds boeit.
 • Je spreekt meerdere talen - Nederlands, Duits, Engels is een minimale vereiste.
 • Je houdt van reizen en face to face contacten met klanten met zeer uiteenlopende en boeiende culturele achtergronden.
 • Je beschikt over relevante sales ervaring binnen de sector en wilt jou carrière graag verder internationaal uitbouwen. Je bent bereid om 40% tot 60% van je tijd te reizen binnen Europa.
 • Je hebt een sterke drive, legt vlot relaties en hebt een passie voor verkoop.
 • Je hebt een sterke interesse in de producten en de markt, bent positief ingesteld en volhardend tot de finish.

 

Aanbod

 

 • Een uitdagende commerciële functie in een dynamische en internationale omgeving met doorgroeimogelijkheden.
 • Je vertegenwoordigt een sterk product op de markt en maakt deel uit van een organisatie met aandacht voor een kwalitatieve service aan haar klanten.
 • Een marktconform salaris aangevuld met een motiverend bonussysteem en een pakket extralegale voordelen inclusief bedrijfswagen.

 

Interesse?

 

Stuur je C.V. en motivatiebrief met referentie BE760311 naar Hudson, t.a.v. Ingrid De Breucker, Herkenrodesingel 4a Bus 2, 3500 Hasselt, tel + 32 11 26 02 01, e-mail ingrid.debreucker@jobs.hudson.com.

 

Je reactie wordt snel en confidentieel behandeld.

Send job by email

Apply for Export Manager (EU)
Reference: BE760311

Please complete all required fields marked *

*

*

*

*

*
Choose file from

Issues applying with LinkedIn? Click here

MS Word, PDF, HTML and text formats.

*
I agree to the Hudson Privacy Policy and give my consent for processing my data.