Posted on: 2019-01-21

Job type: Permanent

Sector: Pharmaceutical and Healthcare

 
Sign up for job alerts

You will receive job alerts for:

Please enter your email address.

Gedreven key account manager met sterk Retail Netwerk

Perrigo is een leidende mondiale speler van over-the-counter producten en generische op voorschrift verkrijgbare farmaceutica, babyvoeding, voedingsproducten en -supplementen en actieve farmaceutische ingrediënten.

 

Perrigo België is de specialist bij uitstek in voorschriftvrije geneesmiddelen, verzorgings- en gezondheidsproducten die te koop zijn bij de apotheker. Wij zijn merkenbouwers, zetten de Belgische patiënt centraal in alles wat wij ondernemen en creëren vraag door op een relevante én innemende manier in te spelen op de behoeften van die patiënt. Wij zijn dan ook fier op ons portfolio van topmerken zoals XL-S Medical, Physiomer, NiQuitin, Davitamon, Galenco, Arterin, Phytosun Arôms, Zaffranax, Ymea, Dermalex, Vitafytea, ... .

 

Wij bieden een boeiende werkomgeving waarbij ieder zelf het verschil kan maken in het leven van onze patiënten. Door de unieke mix van een autonome lokale onderneming die gesteund wordt door de professionaliteit van een grote internationale groep, hebt u zelf een significante impact op de bedrijfsvisie en -resultaten.

 

Perrigo België bestaat uit een team van 130 werknemers. Vanuit onze vestiging in Nazareth, samen met ons gemotiveerde team op de baan, werken wij elke dag doelgericht aan onze missie om mensen gezond gelukkig te maken.

 

Voor de verdere uitbouw van ons Sales team zijn wij op zoek naar een:

 

KEY ACCOUNT MANAGER RETAIL (m/v)

 

Als Key Account Manager ben je verantwoordelijk voor het onderhandelen en uitbouwen van een partnership met de grote retailsellers. Je streeft er naar om verschillende categorieën te laten groeien en zo de business van de klant te laten groeien, dit in lijn met de Perrigo strategie en doelstellingen.

 

Jouw uitdaging

 

 • Plant, bouwt en onderhoudt (grote) accountrelaties, negotieert de jaarcontracten, teneinde de salesdoelstellingen bij de toegewezen account(s) te behalen en alzo bij te dragen aan de nationale doelstellingen.
 • Bouwt het jaarlijks budget voor de toegewezen account(s), volgt op en stuurt bij waar nodig.
 • Neemt met andere accountmanagers en het sales management actief deel aan de ontwikkeling van salesstrategieën voor nationale/internationale accounts en helpt gewenste accounts en opportuniteiten te identificeren binnen het kader van de strategie in de hele organisatie.
 • Vertaalt de Perrigo sales strategie naar sterke sales activatieplannen en implementeert de sales fundamentals (assortiment, distributie, visibiliteit, promotie) in samenspraak met CSI manager & Brand Managers (en stuurt bij waar nodig).
 • Controleert de activiteit van de concurrentie in elke account en zorgt ervoor dat gepaste responsstrategieën worden geformuleerd en gecommuniceerd.
 • Analyseert en beoordeelt gegevens en resultaten en stelt proactief actieplannen cross-functioneel op om ervoor te zorgen dat regionale/nationale doelstellingen worden behaald.
 • Indien van toepassing, biedt dagelijkse supervisie, coaching (opleiding, motivatie en prestatiebeoordeling) van 1 of meerdere account managers – en volgt resultaten op (en stuurt bij waar nodig).
 • Beheert en respecteert het klantenbudget (trade & customer uitgaven). Maakt aanbevelingen waar nodig. Verzekert, met ondersteuning van het financieel departement, dat de activiteiten (projecten, acties, …) in lijn zijn met overeengekomen budgetten.
 • Maakt, samen met Demand managers, CSI and Marketing, een jaarlijkse forecast op, opgedeeld in maanden en kwartalen, voor toegewezen account(s). Neemt actief deel aan de forecast vergaderingen, deelt inzichten (introducties, delisting, acties, shelf visibility, …) met collega’s.

 

Profiel

 

 • Als Key Account Manager Retail beschik je over een master diploma aangevuld met ervaring in een KAM functie.
 • Je ziet kansen en weet deze te vertalen in oplossingen voor onze klanten.
 • Je hebt een win-win mentaliteit en bouwt lange termijn relaties uit.
 • Je beheert graag verschillende projecten en kan zelfstandig werken.
 • Je bent een echte teamplayer die klantgerichtheid centraal stelt.
 • Je bent communicatief sterk zowel in het Nederlands, het Frans als het Engels.

 

Aanbod

 

 • Perrigo Belgium biedt je een vaste functie in een sterk en dynamisch bedrijf.
 • Als Key Account Manager bij Perrigo Belgium kan je een win-win partnership uitbouwen en deel uitmaken van een sterk groeiende business.
 • Naast een competitief salarispakket vind je bij Perrigo Belgium een jonge werkomgeving met kansen om bij te leren en jezelf te ontwikkelen.

 

Interesse?

 

Stuur je cv en motivatiebrief met referentie BE770209 naar Hudson, t.a.v. Sarah Daniels, Tel. +32 9 242 53 70, e-mail  sarah.daniels@jobs.hudson.com

 

 

 

 

Contact

Sarah Daniels
+32 9 242 53 70
Hudson
Moutstraat 56
9000 Ghent
Belgium

Send job by email

Apply for Key Account Manager Retail
Reference: BE770209

Please complete all required fields marked *

*

*

*

*

*
Choose file from

Issues applying with LinkedIn? Click here

MS Word, PDF, HTML and text formats.

*
I agree to the Hudson Privacy Policy and give my consent for processing my data.