Posted on: 11.01.2018

Job type: Permanent

Sector: Industry and Manufacturing

 
Sign up for job alerts

You will receive job alerts for:

Please enter your email address.

Hands-on leider met producttechnische affiniteit en een commerciële focus

Bekina, gevestigd in Kluisbergen (Oost-Vlaanderen), bouwt sedert 1962 als familiebedrijf aan innovatieve, kwalitatieve producten die wereldwijd terug te vinden zijn binnen diverse sectoren. Bekina bestaat uit vier businesses, elk actief in een specifieke niche in de kunststofsector. Bekina exporteert naar meer dan 50 landen, is een groeibedrijf en realiseert een omzet van € 30 miljoen. Bekina Compounds produceert hoogwaardige mengsels en masterbatches op basis van natuur- en synthetische rubbers, die als grondstoffen dienen voor het maken van eindproducten voor het maken van eindproducten voor toepassingen in de industrie en de bouw (bv. afdichting van bekabeling in windmolens). Bekina Indurub is dé spuitgietspecialist van klantspecifieke oplossingen in de soepele en hoogwaardige kunststoffen (bv. veren voor lattenbodems, laddervoeten, …).

 

Om hun toekomstige groei en structuur verder vorm te geven, zoeken wij momenteel voor Bekina Compounds en Bekina Indurub een (m/v)

 

MANAGING DIRECTOR

Hands-on leider met product technische affiniteit en een commerciële focus

 

Functie

 

 • Je bent de eindverantwoordelijke voor het dagelijks beleid en de P&L van de Bekina Compounds & Indurub. Je ontwikkelt een gefundeerde visie, bewaakt de correcte uitvoering van de customer-intimacy-strategie, speelt in op evoluties in de sector en garandeert ‘gezonde’ resultaten op lange termijn. Je blijft ook sterk operationeel gefocust en je initieert projecten die een optimale werking, ook in de toekomst, kunnen blijven verzekeren.
 • Als sterke leider en open communicator ben je een klankbord voor je team en overkoepel je de verschillende afdelingen (sales, productontwikkeling, innovatie, productie & onderhoud) om zo tot een geïntegreerde aanpak te komen waarbij technische ontwikkelingen op maat van de klant centraal staan. Door je managementstijl creëer je draagkracht en weet je de medewerkers te inspireren en te enthousiasmeren.
 • Je speelt een belangrijke rol in de contacten met de key accounts. Om de groeiambities waar te maken, detecteer je opportuniteiten in de markt, zowel door het exploreren van nieuwe toepassingen als door innovatie. Je zet in op langetermijnpartnerships met klanten op basis van vertrouwen, kwaliteit, toegevoegde waarde, ‘intieme’ kennis van de productstrategie en noden van de klant.
 • Je hebt oog voor de kwaliteit van de halfafgewerkte producten, de kostenefficiëntie, het optimaliseren van het productieapparaat en het opzetten van analyses en rapporteringen die je besluitvorming ondersteunen.
 • Je garandeert een transparante communicatie naar de raad van bestuur (bestaande uit familiale aandeelhouders en externe bestuurders) en pleegt regelmatig overleg met de Managing Director van businessunit Bekina Boots en Be-Sealed en de groep CFO die de ondersteunende diensten leidt.

 

Profiel

 

 • Met je technische masteropleiding als basis en je brede P&L-managementervaring ben je in staat om vanuit een ‘helicopterview’ synergiëen te creëren, innovatie te stimuleren en zowel mensen als middelen efficiënt te beheren.
 • Je hebt affiniteit met de sector van technische B2B-verkoop op maat van de klant, maar belangrijker nog is je entrepreneurial, charismatische en no-nonsense persoonlijkheid en langetermijnengagement. Passie en betrokkenheid zijn immers cruciaal.
 • Op commercieel vlak is het in deze functie belangrijk om ‘out-of-the-box’ te denken en opportuniteiten te detecteren voor nieuwe toepassingen. Je resultaatgerichtheid en gedrevenheid maken dat je erin slaagt om de organisatie commercieel sterker te profileren.
 • Als sterke peoplemanager ben je in staat om respect af te dwingen en mensen mee te krijgen in verandertrajecten. Je stimuleert overleg, maar kan waar nodig ook knopen doorhakken en beslissingen initiëren.
 • Gegeven de internationale context, ben je taalvaardig en flexibel om regelmatig te reizen binnen Europa.

 

Aanbod

 

 • Een sleutelfunctie binnen een gezond familiebedrijf met ambitie.
 • Een remuneratiepakket in lijn met de verantwoordelijkheden in deze functie.

 

Interesse?

 

Stuur je cv en motivatiebrief met referentie BE765183 naar Hudson, t.a.v. An Bels, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel + 32 9 242 53 49, e-mail an.bels@jobs.hudson.com, be.hudson.com.

 

Je reactie wordt snel en confidentieel behandeld.

Send job by email

Apply for Managing Director
Job Reference: BE765183

Please complete all required fields marked *

*

*

*

*

*
Choose file from

Issues applying with LinkedIn? Click here

MS Word, PDF, HTML and text formats.

* I agree to Hudson Privacy Policy.