Posted on: 2019-05-14

Job type: Permanent

Sector: Industry and Manufacturing

 
Sign up for job alerts

You will receive job alerts for:

Please enter your email address.

Sterke hands-on people-manager

Proferro maakt deel uit van de Picanol Group (www.picanolgroup.com).

 

Proferro omvat de gieterijactiviteiten en de mechanische afwerkingsactiviteiten van de groep.

 

Proferro levert wereldwijd aan original equipment manufacturers in verschillende marktsegmenten zoals landbouwmachines, grondverzetmachines, compressoren, textielmachines en algemene machinebouw. Door het combineren van zowel gietwerk, mechanische afwerking, montage als co-design kan Proferro succesvol inspelen op de stijgende vraag naar grotere, technisch moeilijkere en kern intensieve stukken.

 

Om het team te versterken zijn we op zoek naar een (m/v):

 

OPERATIONS MANAGER FOUNDRY

Sterke hands-on people-manager

 

Functie

 

 • Je ontwikkelt en implementeert, samen met de VP van de divisie, aan wie je rapporteert, de operationele strategie voor je afdeling (ongeveer 300 medewerkers), dit in functie van een optimale veiligheid, kwaliteit en kost. In je afdeling heb je enerzijds de productie, maar anderzijds tevens de technologiekant met industrialisatie en procesengineering én de proceskwaliteitsbewaking.
 • Je organiseert en volgt de dagdagelijkse organisatie van de hiertoe vereiste processen op.
 • Je ontwikkelt de nodige performance-indicatoren en volgt deze systematisch op (via jaaractieplan, QCDISME)
 • Je stuurt op een enthousiaste manier je team aan. Je bent een begeesterende coach voor je medewerkers en begeleidt hen bij het definiëren en systematisch opvolgen van hun performance-indicatoren.
 • Je werkt nauw samen met de andere disciplines zoals Maintenance, Quality, Machining, Supply Chain, Sales en HR.
 • Je zorgt voor de aanwezigheid van kritische competenties en resources binnen je afdeling.
 • Je stelt de budgetten op en zorgt voor de realisatie ervan. Je staat garant voor een hoge graad van kostenefficiëntie in de uitvoering van alle operationele activiteiten binnen je domein.
 • Je initieert investeringsvoorstellen en werkt ze samen met je team uit.
 • Je blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen & evoluties binnen de sector om voorgaande kernresultaatgebieden met blijvend succes te kunnen realiseren.

 

Profiel

 

 • Je hebt een basisopleiding industrieel of burgerlijk ingenieur materiaalkunde of (electro)mechanica en hebt een goede kennis van procesindustrie in het algemeen of gieterijprocessen in het bijzonder.
 • Je hebt een relevante succesvolle ervaring in een leidinggevende rol binnen een productieomgeving in de procesindustrie.
 • Als people manager slaag je er systematisch in de prestaties van je medewerkers te optimaliseren. Je straalt autoriteit uit en je weet een continu evenwicht te realiseren tussen de rust in de organisatie en een steeds betere performance. Je stelt je laagdrempelig op en hebt een grote affiniteit en betrokkenheid met de vloer.
 • Je hebt een succesvolle ervaring in het opstarten en begeleiden van projecten naar investeringen en/of verbeteringsprocessen.
 • Je weet op een creatieve en resultaatgerichte manier om te gaan met problemen die zich stellen. Je bent iemand met een visie die tevens heel praktisch & hands-on ingesteld is. Je bent sociaal vlot en communicatievaardig. Je bent een teamplayer die ook zelfstandig kan werken.
 • Je hebt een zeer goede kennis van Frans & Nederlands. Kennis van Duits & Engels is een pluspunt.

 

Aanbod

 

 • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en initiatieven te nemen binnen een dynamische omgeving.
 • Een functie binnen een organisatie die op vlak van technologie tot de top in haar segment behoort en er continu naar streeft om klaar te zijn voor de toekomstige uitdagingen.

 

Interesse?

 

Stuur je cv en motivatiebrief met referentie BE767062 naar Hudson, t.a.v. Annelies Deschaght, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel. +32 9 242 53 05, e-mail annelies.deschaght@jobs.hudson.com, be.hudson.com.

 

Je reactie wordt snel en confidentieel behandeld.

Send job by email

Apply for Operations Manager Foundry
Reference: BE767062

Please complete all required fields marked *

*

*

*

*

*
Choose file from

Issues applying with LinkedIn? Click here

MS Word, PDF, HTML and text formats.

*
I agree to the Hudson Privacy Policy and give my consent for processing my data.