Posted on: 2018-11-06

Job type: Permanent

Sector: FMCG

 
Sign up for job alerts

You will receive job alerts for:

Please enter your email address.

Motiverende en verbeteringsgerichte people manager

Onder de brede noemer van oliën en vetten bieden de bedrijven van LIPA Family dagelijks een meerwaarde aan bedrijven actief in de voeding en de recyclage van voeding.

Wouters produceert en levert bakkerijgrondstoffen, en plantaardige en dierlijke oliën en vetten voor de horeca en voedingsindustrie. Cominbel, Eurofat, Frozen Fresh Petfood en Oleki halen reststromen op bij slachthuizen, horeca, beenhouwerijen, retail, voedingsindustrie, enz. en verwerkt dit tot hoogkwalitatieve dierlijke en plantaardige vetten en eiwitten of tot additief voor biodiesel. De logistieke en technische support wordt verzorgd door onze bedrijven Revada en Cobatech.

Een 180-tal gedreven, enthousiaste en gepassioneerde medewerkers stuwen onze bedrijven vooruit.

Om de verdere groei van de organisatie vorm te geven gaan we voor de site in Olen ( Oleki en Frozen Fresh Petfood ) op zoek naar een (M/V):

 

OPERATIONS MANAGER

Motiverende en verbeteringsgerichte people manager

Functie

 • Als Operations Manager neem je de operationele verantwoordelijkheid op over de diensten Oleki, Frozen Fresh Petfood en de Waterzuiveringsinstallatie. Je bepaalt en garandeert zodoende de opvolging van productie-gerelateerde KPI’s zodat de site de resultaten behaalt op het gebied van kostenefficiëntie en brutowinstmarge vastgelegd in de jaarbudgetten.
 • Je stuurt direct en indirect een team van een 20-tal medewerkers aan, je zet hen optimaal in en begeleidt hen zodat ze als een gedreven team gemotiveerd en veilig samenwerken.
 • In samenwerking met de interne onderhoudsafdeling organiseer je een efficiënt onderhoud van de installaties, je vermijdt uitval en garandeert de continuïteit van de processen.
 • Je organiseert een systematische en efficiënte manier van werken in de productieomgeving. Je sensibiliseert de medewerkers naar een grotere betrokkenheid rond veiligheid, netheid en kwaliteit van het arbeidsproces en de werkomgeving.
 • Je brengt de mogelijkheden in kaart voor de verdere optimalisatie van de productiviteit, kwaliteit, veiligheid en investeringsvoorstellen, en voert deze nadien uit in samenwerking met de project ingenieur.
 • Je meet, volgt en meldt de milieurelevante en preventie-informatie, en draagt bij tot een werkomgeving die conform is met de wettelijke milieu en veiligheidsbepalingen.
 • Je staat klanten te woord, neemt actief de rol op van spreekbuis en vertegenwoordiger van de site naar externe partijen.
 • Je maakt deel uit van het Management team van de business unit Recylcing en rapporteert aan de Business Unit Manager.   

Profiel

 • Je bezit een diploma Industrieel Ingenieur of bent gelijkwaardig door ervaring.
 • Je hebt een 8 à 10 jaar ervaring in het aansturen van een productieomgeving, bent een gedreven teamplayer en communicatieve people manager.
 • Je hebt een basiskennis van mechanica en elektriciteit.
 • Je hebt ervaring met 5S, lean management en het bewaken van kwaliteit en het opzetten van een controlesysteem.
 • Je hebt een grondige kennis van het Nederlands en het Frans 

Aanbod

 • Een uitdagende, autonome functie en rol binnen een familiale groep die blijft investeren in verdere groei en waar ruimte is voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een motiverend salarispakket in lijn met je ervaring, waaronder een wagen, maaltijdcheques, groepsverzekering en 12 extra verlofdagen arbeidsduurvermindering.

Interesse?

Stuur je cv en motivatiebrief met referentie BE771609 naar Hudson, t.a.v. Jan Clays, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel. +32 9 242 54 48, e-mail jan.clays@jobs.hudson.com.

Je reactie wordt snel en confidentieel behandeld.

Send job by email

Apply for Operations Manager
Reference: BE771609

Please complete all required fields marked *

*

*

*

*

*
Choose file from

Issues applying with LinkedIn? Click here

MS Word, PDF, HTML and text formats.

*
I agree to the Hudson Privacy Policy and give my consent for processing my data.