Posted on: 2018-02-19

Job type: Permanent

Sector: IT

 
Sign up for job alerts

You will receive job alerts for:

Please enter your email address.

Coachende verkoopverantwoordelijke en expert in solution selling

LCL Data Centers (www.lcl.be)  is een Belgisch carrier neutraal datacenter dat haar klanten sinds 2002 een beveiligde omgeving voor de outsourcing van hun data aanbiedt. Hiervoor beschikt LCL over 3 van de best geconnecteerde gebouwen in België (gelegen in Diegem, Aalst en Antwerpen) waar diverse organisaties uit zowel de industrie, de dienstensector als de overheid hun ICT-infrastructuur kunnen onderbrengen. Door een continue focus op innovatieve oplossingen, klantgerichtheid, veiligheid en de 'I do care'-mentaliteit van de 15 medewerkers realiseert LCL een jaarlijkse groei van om en bij de 10%.

Om het commerciële team te coachen en de sales te boosten zijn we op zoek naar een competente (m/v):

SALES MANAGER

COACHENDE VERKOOPVERANTWOORDELIJKE EN EXPERT IN SOLUTION SELLING

Functie

 • Als Sales Manager ben je verantwoordelijk voor het uitzetten van de salesstrategie voor de directe en channel verkoop, het vormgeven en uitrollen van de verkoopprocessen en –tools.
 • Vanuit je degelijke markt- en productkennis geef je leiding aan de bestaande business developers en sta je in voor de verdere introductie van ‘specialist solution selling’ en ‘challenger sales’ in de organisatie. Bovendien sta je in voor een kwalitatief beheer van de key accounts.
 • Je coacht en begeleidt je team van commerciële experts en stuurt naar een optimale performantie. Je maakt het jaarlijkse salesplan op en samen met je team bepaal je actiepunten. Je staat garant voor het halen van commerciële doelstellingen en het uitbouwen van de klantenportefeuille door een meer proactieve benadering van de markt.
 • Je bepaalt de prijszetting en bedenkt interessante cross- en upselling mogelijkheden. Samen met de Marketing en Communication Manager werk je promotionele acties uit.
 • Je maakt deel uit van het management team en rapporteert aan de Managing Director.

Profiel           

 • Je beschikt over een diploma en denkvermogen op masterniveau.
 • Je hebt een gedegen saleservaring opgebouwd van 5 tot 10 jaar in een leidinggevende rol met voorkeur in de IT/Telecomsector, maar dit is geen vereiste.
 • Door je sterke visie en operationele ervaring op vlak van solution selling volg je ad rem de markt op en handel je adequaat naargelang de noden en behoeftes. Je weet een doordachte verkoopstrategie op te maken en duurzame initiatieven te lanceren om doelen te realiseren.
 • Als people manager weet je je team te coachen en on-the-job te begeleiden. Met respect voor de collega’s, maar ook vanuit een nuchtere openheid, weet je anderen te begeesteren.
 • Je beschikt over overtuigingskracht, doorzettingsvermogen en straalt enthousiasme uit. Door je technische inzicht en oplossingsgerichte verkoopaanpak, fungeer je als geloofwaardige gesprekspartner voor je klanten en prospecten.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands, Frans en Engels.

Aanbod

 • Een verantwoordelijke, veelzijdige en uitdagende functie in een groeiende onderneming met een toonaangevende reputatie dankzij de continue investering in innovatieve projecten.
 • De kans om impact te hebben op de bedrijfsstrategie binnen een flexibele werkomgeving, waarbij ruimte voor initiatief, respect en integriteit hoog in het vaandel gedragen worden.
 • Een competitief salaris aangevuld met een commissiesysteem en extralegale voordelen. Opleiding en ondersteuning, zowel intern als extern. 

Interesse?

Stuur je cv en motivatiebrief met referentie BE764869 naar Hudson, t.a.v. Sarah Scheerlinck, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel +32 9 242 53 23, e-mail sarah.scheerlinck@jobs.hudson.com.

Je reactie wordt snel en confidentieel behandeld.

Send job by email

Apply for Sales Manager
Reference: BE764869

Please complete all required fields marked *

*

*

*

*

*
Choose file from

Issues applying with LinkedIn? Click here

MS Word, PDF, HTML and text formats.

* I agree to the Hudson Privacy Policy and give my consent for processing my data.