Posted on: 2018-05-15

Job type: Permanent

Sector: Pharmaceutical and Healthcare

 
Sign up for job alerts

You will receive job alerts for:

Please enter your email address.

Uitdagende marketing functie bij een toonaangevende speler in Consumer Healthcare!

Onze opdrachtgever is een toonaangevende speler in Consumer HealthCare. Als lid van het Trade Marketing Departement fungeer je als key interface tussen marketing en sales. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van concepten, strategieën en materialen met het oog op optimaliseren van selling-out. Voor elk van de brands vertaal je deze naar de winnende formule, afgestemd op het verkoopkanaal en de shopper, met het oog op de optimalisatie van de category sales.

 

Verantwoordelijkheden

 

 • Als Trade Marketeer maak je de vertaalslag tussen Sales & Marketing. Door een uitstekend begrip van de wensen van de finale consument kan je hierop optimaal inspelen en weet je deze inzichten om te zetten in succesvolle opportuniteiten.
 • Je bent sterk in gedetailleerde en kritische dataverzameling- en analyse: cijferanalyse voor eigen brands en competitie, markdata en -positionering, prijszetting, marges en ROI. Je focust hierbij op sell-out data en verwerft een duidelijke kennis van shopper inzichten. Al deze gegevens kan je efficiënt linken om ze zo als leidraad mee te nemen om het hele proces te optimaliseren en te maximaliseren.
 • Je bouwt aan een effectief promotiebeleid en shelfstrategie per categorie en per merk. Je bepaalt het type van acties, de prioriteiten, de verwachte return en de timing en frequentie van de commerciële initiatieven. Je bent creatief in het uitdenken van winnende concepten zoals originele en gerichte in store visibiliteit en promotie. Deze acties en het POS materiaal op maat maken de apotheker/retailer en zijn team actieve ambassadeurs; door hun advies en aanbeveling leidt dit tot een effectieve verhoging van de sell-out.
 • Ook organiseer je events die gericht zijn op het informeren en inspireren van consumenten en ook op het verstevigen van hun brandloyauteit. Je luistert actief naar hun feedback die als input naar productinnovatie kan ingezet worden. Je kan gericht argumenteren om hun objecties succesvol te counteren.
 • Door een permanente analyse van de concurrentie, kan je deze marktkennis pro-actief omzetten in concurrentiële voordelen voor de eigen brand.
 • Je financieel en analytisch inzicht geven je een vlot begrip van objectieven, budgetten, volumes, netto resultaten per saleskanaal en klant.
 • De samenwerking en overleg met Sales (Key Account Mangers, Field Sales Managers), Marketing, Supply Chain en Finance zijn cruciaal voor het correct inschatten en permanent evalueren van alle Trade Marketing acties.

 

Profiel

 

 • Masteropleiding in relevante studierichting.
 • Je integreert vlot nieuwe informatie en kan deze vlot conceptualiseren.
 • Door je salesachtergrond in OTC/CHC heb je een realistische kijk op het verkoopsproces in de traditionele en multi-channel verkoopskanalen. Je kan successen in operationele en conceptuele verkoop voorleggen.
 • Dankzij je voorafgaande ervaring in (Trade) Marketing ben je vlot in data-analyse en beheers je diverse tools. Je kenmerkt je door een sterk financieel accumen. Je gaat ook kritisch aan de slag met deze input met het oog op een gericht Category Management beleid.
 • Je creatieve geest biedt je vlot inspiratie voor de ontwikkeling van origineel POS materiaal.
 • Je bent vlot drietalig: Nederlands/ Frans/ Engels
 • Je bent een inspirerend communicator.
 • Je functioneert optimaal in een entrepreneurial cultuur waar ruimte is voor innovatie en verandering, met respect voor compliance regels.

 

Interesse?

 

Stuur je C.V. en motivatiebrief met referentie BE763203 naar Hudson, t.a.v. Lore Vermeulen, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel +32 9 242 53 74, e-mail lore.vermeulen@jobs.hudson.com.

 

Je reactie wordt snel en confidentieel behandeld.

Send job by email

Apply for Trade Marketeer CHC
Reference: BE763203

Please complete all required fields marked *

*

*

*

*

*
Choose file from

Issues applying with LinkedIn? Click here

MS Word, PDF, HTML and text formats.

* I agree to the Hudson Privacy Policy and give my consent for processing my data.