Posted on: 2018-11-02

Job type: Permanent

Sector: Pharmaceutical and Healthcare

 
Sign up for job alerts

You will receive job alerts for:

Please enter your email address.

...

Vill du vara en del av en entreprenöriell kultur med en etablerad och välkänd produktportfolio? Har du energin, hungern och det kommersiella tankesättet för försäljning på den svenska och nordiska marknaden? Är du en passionerad, inspirerande och målfokuserad säljledare? Kan du bygga en säljorganisation med stark systemplattform och moderna säljverktyg? Om ja, då uppmuntrar vi dig att fortsätta läsa.

Vi kan erbjuda dig ett starkt engagerat och passionerat företag där du kan vara en viktig del i vår unika resa. Du kommer få ta del av en spännande utmaning att introducera våra högkvalitativa produkter för kunder. Puori har en stark internationell investerare i ryggen som har en erfaren field sales support på flera olika marknader. Vi söker en erfaren starkt kommersiell och målfokuserad säljledare som vill vara med och bygga upp den nordiska marknaden. Vi ser helst att du  har erfarenhet av försäljning inom apotek och detaljhandel.
 
Jobbet
Din roll kommer att vara en viktig kugge i vårt mål att bygga framgång. Du kommer att vara en huvudnyckel i de olika säljforumen och bygga en säljorganisation som är redo att skapa tillväxt. Sverige och Norden är en viktig marknad med stark potential, vi söker därmed dig som förstår din marknad och har stort driv så vi lyckas växa och etablera i hela Norden. Till din hjälp kommer du att ha ett engagerat sälj team som fortsatt kommer att växa – allt beroende på hur du väljer att utveckla din marknad.

Om du bor i Sverige, kommer du att utgå hemifrån. Du är välkommen att träffa oss på huvudkontoret när du vill för att motivera ditt team. Om du bor i Danmark kommer du utgå från huvudkontoret men bör räkna med att resa, framför allt till Sverige. I den här rollen kommer du vara en del av företagets ledningsgrupp och rapportera till vår CEO och grundare av företaget.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer bli att skapa en övergripande säljstrategi för Norden, ta fram en strategisk affärsplan med aktiviteter och säkerställa genomförandet av den. Det sker både via distrubitörer och partners men även vår egna marknad. Vi har en plattform på alla marknader att bygga vidare på.

Profil
Som ledare för ett säljteam är du tydlig och inspirerande med fokus på att utveckla säljkompetens och verktyg. Du kommer att bygga, etablera och förbättra säljrutiner och processer som skapar ägarskap i teamet, detta åstadkommer du genom att tex definiera KPI’er. Slutligen kommer du som ledare säkerställa att kundservice uppfyller de förväntningar vi har på kvalitets- och servicenivå. Detta lyckas du med genom tex ett tvärfunktionellt samarbete.

För att lyckas i rollen ser vi att du har gedigen erfarenhet av att leda försäljning i en starkt kunddriven industri med försäljning mot tex apotek och hälsokostaffärer. Du är van att arbeta på den Nordiska marknaden och förstår därmed drivkrafterna där. Som säljledare är du van att samarbeta nära marknadsföring och e-handelskanaler. Du har god förståelse för hur säljkanaler genom grossist- och e-handeln kopplas samman. Vidare har du erfarenhet av att bygga upp försäljningsstrukturer, verktyg och mätvärden i t.ex. ett CRM-system. I botten tror vi att du har en akademisk utbildning.

I såväl ditt arbete som i din person är du data- och faktaorienterad och tror på nyckeln till att lyckas bygger på tydlig struktur och försäljningsplanering. Det är ett krav att du har ett strategiskt tänk, planerar taktiskt och att du själv genomför och deltar aktivt i den operativa försäljningen. Du ska även ha möjlighet att navigera naturligt över alla dessa tre områdena. Som ledare är du inspirerande, motiverande och du är en självklar förebild för de som vill bli framgångsrika i försäljningen. Du har en naturlig kombination av ödmjukhet, förtroende och nyfikenhet att lära dig mer om verksamheten. Du förstår och gör dig förstådd på danska och/eller svenska och flytande engelska.

Kontakt
För ytterligare information vänligen kontakta Annette Timmermann eller Camilla Svendsen på Hudson på telefonnummer +45 7027 7733. Hudson är vår partner i denna rekrytering som hanterar urvalet. För att ansöka, är du välkommen att skicka din ansökan till dk@hudson.dk, och markera din ansökan med "766". Urvalet kommer att ske löpande.


Observera att du, genom din ansökan tillåter Hudson att behålla din personliga information och material i samband med denna rekrytering. När rekryteringen är slutförd kommer vi att behålla din information. Om du vill ha din information raderad, vänligen meddela oss genom att skriva till dk@hudson.dk. För mer information om vår integritetspolicy hänvisar vi till vår hemsida.

Om Puori:

Puori grundades i Danmark 2009. Puori tillhandahåller rena naturliga tillskott - det betyder inga artificiella smaker, konstgjorda sötningsmedel eller fyllmedel, bara äkta naturliga ingredienser. Puoris produktportfölj består av fiskolja, magnesium, vitamin D, vitamin C, probiotika, organiskt väteprotein och mycket mer.

Puori har en övertygelse att hälsa är en ständigt utvecklande resa som kretsar kring att ta kvalitetsbeslut inom de fyra hörnstenarna av ett bra liv: En hälsosam diet, fysisk aktivitet, återhämtning och balans. Puori säljer inte snabba lösningar men hjälper människor att förstå deras ursprung och visa dem hur de ska kunna uppnå sin potential.

Sedan 2009 har Puori haft snabb tillväxt och har snabbt lyckats få en global räckvidd. Puori finns idag på 30 marknader. Huvudmarknaderna är Danmark, Sverige och USA. Från Puoris kontor i Köpenhamn hanteras allt från lokala transaktioner till världsomspännande distribution, offline och online, dag och natt.

Send job by email

Apply for En entreprenöriell Sales Executive att driva Nordic Sales för Puori
Reference: 766

Please complete all required fields marked *

*

*

*

*

*
Choose file from

Issues applying with LinkedIn? Click here

MS Word, PDF, HTML and text formats.

*
I agree to Hudson Privacy Policy.