Posted on: 07-08-2017
Job type: Permanent
Sector: Financial Services
 
Sign up for job alerts

You will receive job alerts for:

Please enter your email address.

- Med regnskabserfaring og lyst til fagledelse

Til at yde faglig støtte til et kompetent team med 10 medarbejdere og koordinere både faste og ad hoc regnskabsopgaver søger vi en erfaren regnskabsmedarbejder til vores afdeling for General Accounting & Invoicing. Afdelingen er en del af et komplekst set-up med mange forskellige opgaver såsom faktura behandling – både ind og ud af huset - rapportering, vedligeholdelse af stamdata samt håndtering af alle vores forskellige kunder og leverandører. Dertil kommer, at vi oplever en stærk vækst, som medfører en stigende kompleksitet og behov for optimering af systemer og arbejdsgange. Det kræver, at vi udover at skulle effektivisere også har behov for at sikre korrekte prioriteringer og faglig støtte til vores medarbejdere.

Som Finance Accounting Supervisor får du mulighed for at være et fagligt anker i afdelingen, samtidig med at du bliver en del af et stærkt fagligt miljø med muligheder for og plads til udvikling. Dynamisk miljø med mange kontaktflader – kunder, leverandører og interne forretningsområder Som Finance Accounting Supervisor bliver du et centralt omdrejningspunkt i afdelingen, hvor du med dit overblik hjælper med prioritering, yder faglig støtte ved vanskelige opgaver, deltager i projekter med henblik på optimering af systemer samt håndterer egne arbejdsopgaver. I det daglige samarbejder du tæt med og rapporterer til afdelingslederen, som du også er stedfortræder for. Der vil være fokus på fagledelse og egne opgaveleverancer indenfor bl.a. momsregnskab og månedslukning. Da det er en nyoprettet stilling, er det vigtigt, at du selv præger dine opgaver og dagligdag. Sideløbende med den daglige drift stræber vi også konstant efter at skabe forbedringer, optimere og effektivisere processer.

Dine vigtigste opgaver bliver overordnet:

* Faglig støtte til medarbejdere samt koordinere arbejdsfordeling og -allokering

* Opbygge og udvikle tætte relationer til interne og eksterne interessenter

* Tilsikre at uge- og månedsrapportering gennemføres og videreudvikles

* Optimere rapport templates, forbedre og prioritere datagrundlag samt bidrage med øvrige forbedringsinitiativer

* Sikre at afdelingens mål og KPI’er leveres rettidigt og i relevant kvalitet

* Sikre en høj intern og ekstern kundetilfredshed via bl.a. løbende kundekontakt og problemløsning

 

Erfaren regnskabsprofil med god forståelse for regnskabsprincipper og moms fra en større organisation.

Vi forestiller os, at du besidder en solid finans- og regnskabsmæssig kompetence med særlig vægt på moms, Order-to-Cash (OtC) og Order-to Pay (OtP) processer samt månedsluk. Du er nu klar til at tage næste skridt i din karriere via en rolle som fagleder i en stor virksomhed med en høj kompleksitet, og hvor du fortsat fastholder og udvikler din faglighed.

Nedenfor har vi skitseret vores forventninger til din erfaring og kvalifikationer:

* God indsigt i administrative, økonomiske opgaver, som gennemføres i OtC- og OtP-processer.

* Rapporteringserfaring og med god forståelse for nøgletal, KPI’er osv.

* God bred regnskabsforståelse og med konkret erfaring med momsregnskaber.

* Gode kommunikationsevner – både skriftligt og mundtligt – på dansk og engelsk

* God erfaring med at arbejde i ERP-systemer, stærk interesse i IT og evne til at se optimeringsmuligheder mellem systemer og processer.

* Relevant uddannelse på merkonom- eller HD-niveau.

* Superbruger i Microsoft MS Office og særligt Excel, hvor du gerne kan udvikle nye rapporter o.a.

 

Rummelig og passion for kvalitet og udvikling af processer Du er drevet af faglighed og lysten til, at andre deler samme engagement. Du har en oprigtig interesse i vidensdeling og bruger gerne tid på at støtte andre til at blive endnu bedre. Du evner at coache dine omgivelser til at søge bedre og hurtigere måder at løse deres opgaver på, du skaber overblik og ro omkring prioritering og mål, og du er planlæggende og arbejder struktureret. Du har en åben og anerkendende kommunikation, hvor du kommunikerer klart, konkret og konstruktivt. Du er god til at skabe teamånd og arbejdsglæde.

 

Et stærkt sammenhold og en afdeling med høj arbejdsglæde Compliance, Accounting & Reporting er en del af Finance, som i alt består af seks afdelinger og ca. 75 ansatte. I vores afdeling er vi 16 medarbejdere med en høj grad af diversitet – både når det kommer til alder, anciennitet og erfaring i Københavns Lufthavne (CPH). Vi har et stærkt samarbejde, sparrer med hinanden og har det sjovt sammen. Vi prioriterer videreudvikling og har frihed under ansvar. Du vil rapportere til Lisa Brøndum, som er chef for General Accounting & Invoicing.

For mere information om stillingen, er du velkommen til at kontakte Mette Falsig eller Camilla Svendsen fra Hudson på telefon +45 70 27 77 33. Send din ansøgning til dk@hudson.dk og skriv ”634” på din ansøgning. 

Send job by email

Apply for Finance Accounting Supervisor til Københavns Lufthavne
Job Reference: 634

Please complete all required fields marked *

*

*

*

*

*
Choose file from

Issues applying with LinkedIn? Click here

MS Word, PDF, HTML and text formats.

* I agree to Hudson Privacy Policy.