Posted on: 2018-11-12

Job type: Permanent

Sector: Transport

 
Sign up for job alerts

You will receive job alerts for:

Please enter your email address.

- Forretningsorienteret HR-partner til Assets & Technology

Human Resources (HR) er et naturligt omdrejningspunkt i Københavns Lufthavne A/S (CPH), når strategi og større forandringstiltag skal indarbejdes. Vi driver medarbejder- og lederudvikling samt tiltrækning og fastholdelse af talenter og bidrager desuden aktivt til at sikre en kultur og kommunikation, der støtter op om CPH’s vækststrategi.


Som HR-partner i Assets & Technology supporterer du en organisation med 600 medarbejdere bestående af både funktionærer og overenskomstansatte. Assets & Technology er ansvarlig for CPH’s overordnede IT-tekniske systemlandskab og installationer samt projektlederafdeling, arkitektur, rengøring, infrastruktur og belægninger. Det er et teknisk og specialiseret forretningsområde, som hele tiden udvikler sig, og hvor der til tider er behov for hurtig eksekvering. Med CPH som din nye arbejdsplads bliver du en del en virksomhed i vækst og med højt til loftet.

En stærk HR-partner der tænker strategisk og driver forretningsorienteret HR                                                                                                                                                                                                                       Som HR-partner støtter du dine funktionsledere fra en HR-vinkel i deres strategieksekvering og i deres arbejde med at sikre performance i deres teams. Du arbejder bl.a. med organisationsdesign, ledelsesudvikling og forandringsledelse. Gennem din forretningsforståelse og inddragelse af dine stakeholders er det naturligt for lederne at inddrage dig i deres strategiske overvejelser omkring balancen mellem mennesker, organisation og forretning. I den forbindelse udfordrer du og samarbejder med dem omkring at sikre de rigtige beslutninger for forretningen. Dine primære opgaver som HR-partner vil bl.a. være at:
• etablere partnerskaber på tværs af alle ledelsesniveauer og bidrage til strategieksekering og opnåelse af forretningsmæssige mål bl.a. gennem fokus på ledelsesadfærd
• målrette HR-værktøjer og processer til en meget forskelligartet gruppe af ledere og medarbejdere bestående af funktionærer, håndværkere, timelønnede o.a.
• supportere i ledelsesrekrutteringer inden for dine forretningsområder samt udfordre lederne i deres rekrutteringsbehov og -ønsker
• støtte ledere og projektlederes daglige håndtering af forandringsprocesser i CPH med værktøjer og koncepter for at styrke CPH’s tværorganisatoriske eksekveringsevne.


Et vigtigt parameter for din succes bliver din evne til at positionere dig på positiv og værdiskabende vis i Assets & Technology ledergruppen, og hvor du bidrager med bl.a. proces facilitering, strategisk sparring og eksekvering.


Du trives med den fortrolige dialog og motiveres af at have mange aktiviteter i gang
Du sætter aktiviteter i gang, er rig på ideer og kan arbejde på et strategisk og konceptuelt niveau. Du kan også finde ro, være nærværende og skabe rum for fortrolighed, når der er behov for det. Dertil er du både ledernes og dine HR-kollegers fortrolige sparringspartner. Gennem overbevisende kommunikation inspirerer og motiverer du dine omgivelser samtidig med, at du udfordrer konstruktivt og siger fra, når det er nødvendigt. Du trives med at samarbejde med mange faggrupper, og du har et stort overblik samt forståelse for hele værdikæden i HR og for forretningen generelt. Dine stærke personlige kvaliteter kombinerer du med
• en relevant uddannelse på bachelor- eller kandidatniveau indenfor HRM eller tilsvarende
• en bred HR-forståelse og erfaring indenfor konceptualisering, udarbejdelse og udrulning af tværorganisatoriske projekter, rekruttering og rådgivning.
• minimum 6-8 års erfaring fra en HR-partner rolle i en projekt-, IT, drifts og/eller service organisation, hvor du har haft berøring med overenskomstansatte.
• erfaring med at drive workshops, facilitere strategidiskussioner samt at koble ”people” agendaen til den overordnede strategi.

Et team, der samarbejder på tværs til fælles fordele
Du bliver en del af HR Udvikling & Intern Kommunikation med 11 medarbejdere, heraf 4 HR-partnere inkl. denne stilling. Alle rapporterer til HR-udviklingschefen. HR-organisationen inkluderer også en HR Services afdeling og Arbejdsmiljø, og vi er i alt 25 medarbejdere, som har stor respekt for hinandens fagligheder. Omsorgen for hinanden er stor, og vi trives godt i hinandens kollegiale og faglige selskab.

Stig ombord på din nye karriere
I denne rekruttering arbejder vi sammen med Hudson. For mere information om stillingen, er du velkommen til at kontakte Ann Sophie Thalund eller Camilla Svendsen på telefon +45 70 27 77 33.
Send din ansøgning direkte ved at klikke på "søg stilling" nedenfor. Skriv gerne ”HR-partner til Københavns Lufthavne” på din ansøgning. Så glæder vi os til at få din ansøgning senest den 21. november j 2018.
Har du spørgsmål til rekrutteringsprocessen, så skriv gerne til HR Rekruttering på job@cph.dk. Send din ansøgning direkte ved at klikke på “søg stilling” nedenfor.
Se mere på cph.dk/om-cph/job


Læs mere om hvordan det er at være medarbejder i CPH på vores hjemmeside www.cph.dk/om-cph/jobKan

 

Vær opmærksom på at du accepterer vores privatlivspolitik, når du ansøger. Denne kan du læse mere på www.hudson.dk. Vi opbevarer dine oplysninger, og hvis du ikke ønsker at vi beholder dine papirer udover formålet med denne rekruttering, bedes du kontakte os ved at skrive til dk@hudson.dk

Please note that by applying through Hudson, you accept our privacy policy that you can find on www.hudson.dk. We will keep your information, and if you do not wish us to keep your papers besides for the purpose of this recruitment, please let us know by writing to dk@hudson.dk

Send job by email

Apply for HR-partner til Københavns Lufthavne
Reference: HR-partner til Københavns Lufthavne

Please complete all required fields marked *

*

*

*

*

*
Choose file from

Issues applying with LinkedIn? Click here

MS Word, PDF, HTML and text formats.

*
I agree to Hudson Privacy Policy.