Posted on: 26-09-2017

Job type: Permanent

Sector: FMCG

 
Sign up for job alerts

You will receive job alerts for:

Please enter your email address.

- til Dansk Supermarked, Ferrero Danmark

Som Key Account Manager hos Ferrero Danmark indgår du i den nuværende danske salgsorganisation, hvor du, efter et grundigt introforløb, får din egen kundeportefølje, for hvem du bliver P&L ansvarlig for, herunder løbende at sikre udvikling af Ferreros sortiment med kunderne, eksekvering/opfølgning på kampagner samt kontinuerlig opfølgning og status med indkøbere. Der vil være et tæt samarbejde med marketing i forhold til introduktion af nye produkter, lanceringer og taktiske tiltag i markedet samt med kundeservice for at sikre at kundeservice til enhver tid er opdateret på alle relevante informationer ift. kunden. Som KAM rapporterer du på kundeudvikling over for ledelsen, herunder på egen salgsudvikling såvel som kundens udvikling i kategorien og generelt. Stillingen refererer til National Account Manager Danmark.

 

Af primære opgaver kan nævnes:

  • Opbygge og vedligeholde en dyb indsigt i kundens forretning, mål og strategier gennem etablering af tætte kommercielle relationer med kunden. Herunder forberede og gennemføre årlige forhandlinger og gerne kategoriudviklingsworkshops med kunden.
  • Udarbejde og implementere kundeplaner-/budgetter, der sikrer at Ferrero’s overordnede mål og strategier leveres, samt Best-in-Class toplinje og bundlinje vækst på din portefølje
  • Fastlægge og levere budget og løbende estimater på egen portefølje
  • Gennemføre succesfuldt indsalg af produkter, kampagner og øvrige initiativer hos kundens centrale indkøbere i overensstemmelse med Ferrero’s overordnede strategi
  • Sikre et tæt samarbejde med salgschefen, at salgsrådgivere har al nødvendig information og øvrige forudsætninger for at kunne drive Ferrero’s kommercielle agenda på butiksniveau
  • Løbende analyse af salgsudvikling og samlet kunde-P&L
  • ROI analyser af aktiviteter
  • Ansvarlig for at udarbejde og vedligeholde forecast på egen portefølje – herunder altid at have en fuldt opdateret forretningsplan i styresystemet.
  • Sikre at kampagne-, pris- & sortimentslister til enhver tid er opdaterede for egne kunder

 

Du har relevant videregående uddannelse som Cand.Merc eller HD og min. 5 års erfaring fra FMCG, sandsynligvis fra lignende stilling som KAM, BUM eller salgschef og med erfaring fra mærkevarer og impulsprodukter. Du er facts orienteret med stærk forståelse for tal og analyse. Du har et højt energiniveau og et kreativt, struktureret og visionært mind-set. Du er fortrolig med brug af MS Office og div. CRM-, rapporterings- og salgsstyringsværktøjer.

 

Du er en udadvendt teamplayer med ambitioner og med en god evne til at skabe og vedligeholde relationer. Du er målrettet, resultatorienteret og vedholdende. Du har en struktureret tilgang til problemløsning, er talstærk og motiveres af analytisk tilgang til opgaven. Du er en dygtig forhandler og evner at bevare overblik og kontrol i pressede situationer. Du har stærke kommunikative evner og god gennemslagskraft og motiveres af en spændende og udfordrende stilling i en markedsledende international virksomhed.

 

Ferrero tilbyder

En arbejdsplads med stor fokus på arbejdsglæde og et aktivt arbejde med udvikling af organisation og medarbejdere. Du bliver en del af en mindre dansk salgsorganisation i et stærkt team, der arbejder for, at man samlet skal levere de satte mål. Der er et tæt samarbejde med den Nordiske organisation i Malmø, og din arbejdsplads vil blive i Ørestaden, hvor Ferrero har sit danske kontor.

 

Arbejdssted: Ørestad

 

Rejseaktivitet: En del mødeaktivitet på det Nordiske kontor i Malmø

 

For mere information om stillingen, er du velkommen til at kontakte Research Consultant Kristian Aagerup på 31 70 81 07. Send din ansøgning mrk. 648 i emnefeltet snarest til dk@hudson.dk

 

Om Ferrero

Høj kvalitet, håndværksmæssig præcision, friske produkter, bredt udvalg af gode råvarer, respekt og omsorg for Ferrero’s kunder. Det er nogle af de værdier, som har bidraget til at gøre Ferrero’s produkter kendte og elskede af millioner af mennesker verden over. Ferrero’s produkter er resultatet af innovative idéer og er derfor ofte umulige at kopiere, selvom de er spredt over hele verden.

De er blevet offentligt eje og tradition i mange lande, hvor de spiller en væsentlig kulturel rolle. Ferrero gør en stor indsats inden for områder som miljø, sociale spørgsmål, hygiejne og situationen i de lokalsamfund, hvor man driver virksomhed.

I dag er mange af Ferrero’s produkter globale og i dag er Ferrero verdens tredje største koncern inden for konfekturebranchen. Ferrero er "glo-kale" dvs. en virksomhed, der tænker globalt og agerer lokalt, hvilket betyder, at vi fokuserer på international udvikling uden at kappe båndene til lokalsamfundet. Kunden er altid i centrum. 

Send job by email