Posted on: 2018-06-05

Job type: Permanent

Sector: FMCG

 
Sign up for job alerts

You will receive job alerts for:

Please enter your email address.

Strategisk tænkende Key Account Manager der vil være med til at hæve STG til nye højder

Jobbet som Key Account Manager hos Scandinavian Tobacco Group Denmark A/S (STG DK) giver dig en unik mulighed for at udfolde dine KAM- / Business Development egenskaber på et strategisk niveau og samtidig være en vigtig brik i at videreudvikle STG DK’s position på det danske marked.

Du bliver en del af en stærk salgsorganisation, der har ansvaret for at sikre det gennemførende salg til alle kunder i Danmark, hvor du vil have ansvaret for en række udvalgte kunder. Din primære opgave er at sikre gennemførelsen af STG’s strategi på markedet, og vækste dine kunders forretning gennem kategorianalyse og forståelse for at optimere salget og indtjeningen. Dette i tæt samarbejde med den øvrige organisation.

Andre vigtige opgaver i jobbet tæller kontinuerlig udrulning og opfølgning på årsplaner med dine kunder samt udvikling af aktiviteter og tiltag til de enkelte kunder/kanaler for de enkelte produkter/brands. Tillige tilsikre de rigtige tiltag på årets salgstursaktiviteter, og gennemførelse i samarbejde med salgschefen og salgsstyrken.

Det er vigtigt at have lysten til at analysere udvikling, og med det for øje hele tiden opbygge markedsviden og en dyb forbrugerindsigt. Der vil være en tæt dialog med marketing, således forretningen udvikler sig sammen med kunder og brugere de rette steder.

Stillingen har reference til National Key Account Manager Pernille Skovbøg

Primære ansvarsområder:

  • P&L ansvarlig på kunder
  • Udvikle relationen til egne kunder i henhold til strategi
  • Implementering og løbende udvikling af årsplan
  • Indsatser og aktiviteter igennem salgsstyrken
  • Tæt samarbejde med Brand og Marketing ift. udvikling med kunderne
  • Markeds- og konkurrentanalyser samt action på disse

Dynamisk profil med erfaring fra FMCG & Brand

Du har en videregående uddannelse som Cand. Merc., HD eller tilsvarende og minimum tre års dokumenteret succes inden for FMCG, og gerne med erfaring fra en Brand virksomhed. Dette kan være fra lignende stilling som KAM/BUM, eller fra en stilling som f.eks. Junior KAM eller Brand Manger, hvor dette job kunne være dit næste naturlige skridt i din udvikling og karriere.

Du er knivskarp og har stærke kompetencer i discipliner indenfor salg, branding og business development. Du har desuden erfaring med at tænke i kundernes behov og strategier, hvor du samtidig viser forståelse og indsigt i leverandørens forretning.

Som person er du selvstændig og drevet af at opbygge stærke kunderelation, tænker langsigtet samt søger strategiske partnerskaber med dine kunder. Du er ambitiøs og resultatorienteret med et højt drive og energiniveau.

 

Resultatorienteret organisation med gode udviklingsmuligheder

Du bliver en del af en resultatorienteret international organisation med mange markedsledende, kendte og stærke brands, som er inde i en spændende udvikling. Du vil blive omgivet af mange kompetente og dedikerede kollegaer. Igennem dit ansvarsområde og deltagelse i projekter, får du en bred berøringsflade og mulighed for at skabe et unikt fundament til styrkelse af dine

For mere info om virksomheden: www.st-group.com

For mere information om stillingen er du velkommen til at tage kontakt til Annette Timmermann fra Hudson på telefon 70 27 77 33, som forestår udvælgelsen.

Send din ansøgning hurtigst muligt til dk@hudson.dk. Mærk din ansøgning "722".

 

Send job by email

Apply for Key Account Manager til STG
Reference: 722

Please complete all required fields marked *

*

*

*

*

*
Choose file from

Issues applying with LinkedIn? Click here

MS Word, PDF, HTML and text formats.

*
I agree to Hudson Privacy Policy.